Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Biden támogatná, hogy Törökország új F-16-os vadászgépeket szerezzen be

Fotó: MTI/EPA-EFE/J.J Guillen
not image

Borbély Fanni

2022. június 30. - 21:39

Hangsúlyozta azonban, ehhez az amerikai törvényhozók támogatására is szükség van.

A Guardian a Reuters jelentése nyomán arról számolt be, hogy Joe Biden csütörtökön visszautasította azon feltételezéseket, melyek szerint az új vadászgépeket azért cserébe biztosítanák Törökországnak, hogy ne vétózza meg Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Az amerikai elnök emlékeztetett, már decemberben is felszólalt annak kapcsán, hogy biztosítani kellene Törökország számára új F-16-os vadászgépeket, valamint a meglévőeket is modernizálni kellene. Kijelentette, mindenkinek érdeke, hogy ez a szállítás valóban megtörténjen.

Biden közölte, “nem volt semmilyen ellenszolgáltatás”, hozzátéve, hogy csak szó volt róla, hogy vadászgépeket kellene biztosítani Törökországnak, de ehhez szükség van a kongresszus jóváhagyására is.

Ezt követően az amerikai elnök bejelentette, Görögország hivatalos kérelmet nyújtott be az Egyesült Államokhoz, összesen 20 Lockheed Martin gyártmányú F-35-ös vadászrepülő megvásárlására. Görögország az elmúlt években jelentősen megnövelte katonai költségvetését, mivel Törökországgal újra kiéleződött a korábbi feszültség.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.