Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Amerikai-kínai csúcstalálkozót rendezhetnek, de addig még sok minden történhet

Fotó: Joe Biden amerikai elnök (b3) a fiával, Hunter Bidennel (j2), az unokájával, Beau Bidennel, és a menyével, Melissa Cohennel (b2) az elnöki repülőgéphez megy a marylandi Andrews légi támaszponton 2022. augusztus 10-én. Az elnök és családja vakációra indul a dél-karolinai Kiawah-szigetre. MTI/EPA/Shawn Thew
not image

Takács Petra

2022. augusztus 13. - 10:37

Eddig egy alkalommal sem találkozott személyesen Joe Biden és Kína első embere.

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében – értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Hszi Csin-ping kínai elnöknek három év után ez lehet az első külföldi hivatalos útja, amelyet beárnyékolhat a Tajvan körül kialakult fesztültség, amely mélypontra küldte az amerikai-kínai kapcsolatokat.

Az amerikai nemzetbiztonsági tanács csendes-óceáni térségért felelős koordinátora azt mondta, hogy az értesülést nem tudja megerősíteni a részleteket, a dátumot, helyszínt illetően, de annyit elmondott, hogy a két elnök legutóbbi telefonbeszélgetésén szóba került egy lehetséges személyes találkozó, és abban is megállapodtak, hogy hivatalaikat megbízzák, foglalkozzanak a kérdéssel, és egyeztessenek a részletekről.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.