Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Biden: a herszoni visszavonulással mindkét oldal időt tudott nyerni

TÉMÁK:
#Herszon #Joe Biden
Fotó: Ukrán katonák egy 203 milliméteres Pion önjáró löveggel támadják az orosz állásokat a dél-ukrajnai Herszon térségében 2022. november 9-én. MTI/EPA/Sztaniszlav Kozliuk
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint arra is alkalom kínálkozik, hogy a téli időszakban „újrakalibrálják” az álláspontjukat, bár azt még nem lehet tudni, hogy Ukrajna hajlandó lesz-e a kompromisszumra.

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztató során elmondta, miszerint egyértelmű, hogy az orosz hadseregnek „komoly problémái” vannak, miután elrendelték a csapatok visszavonulását Herszonból és a környező területekről.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

„Kifejezetten érdekesnek találtam azt, hogy ezzel a döntéssel egészen a választások utánig vártak, pedig mi már egy ideje sejtettük, hogy végül ezt fogják tenni” – fűzte hozzá.

Ez alapján biztos benne, hogy az orosz erőknek jelentős nehézségekkel kell szembenézniük, mindemellett úgy véli, hogy a visszavonulással mindkét oldal időt tudott nyerni – derül ki a Sky News beszámolójából.

Ezáltal arra is alkalom kínálkozik, hogy a téli időszakban az oroszok és az ukránok is „újrakalibrálják” az álláspontjukat, bár azt még továbbra sem lehet tudni, hogy Ukrajna hajlandó lesz-e kompromisszumot kötni Oroszországgal.

„Elmegyek a G20-ak találkozójára, bár úgy tudom, hogy az orosz elnök nem fog eljönni. Azonban a világ más vezetői ott lesznek Indonéziában, amely által lehetőségünk nyílik rá, hogy megnézzük, mik lehetnek a következő lépések” – emelte ki.