Dollár
391,26 Ft
Euró
398,91 Ft
Font
472,77 Ft
Bitcoin
24,190 $

Már a Fehér Ház sem túl optimista Ukrajna kapcsán

Joe Biden amerikai elnök a világ hét iparilag legfejlettebb államát tömörítõ G7-csoport kétnapos csúcstalálkozójának elsõ napján, 2022. június 26-án a Garmisch-Partenkirchen közelében lévõ Elmau-kastélyban. MTI/AP/Reuters pool/Lukas Barth
not image

Nagy Noel

2022. június 28. - 17:17

Nagy kérdés, hogy nyugati támogatással Ukrajna vissza tudja-e szerezni az Oroszországgal szemben elvesztett területeit.

Amerikai tisztviselők pedig a CNN-nek elárulták, hogy már a Fehér Házon belül sincs túl nagy optimizmus ezt illetően, egyre többen vesztik el bizalmukat abban, hogy Ukrajna valaha vissza tudja szerezni azon területeket, amiket az elmúlt 4 hónap során elvesztettek.

Soron kívül Már igényelhetik a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek a bérköltség támogatást

A névtelenségüket kérő tisztviselők elmondták, ezt annak ellenére gondolják így, hogy egyébként az Egyesült Államok és szövetségeseik egyre szofisztikáltabb és erősebb fegyvereket küldenek az ukrán területvédőknek.

A tisztviselők beszámolója szerint Joe Biden tanácsadói már belső vitákat kezdtek folytatni arról, hogy Volodimir Zelenszkij hogyan változtassa meg a „győzelem” definícióját és építse bele azt, hogy talán visszafordíthatatlanul elvesztenek területeket.

A tisztviselők azonban hangsúlyozták, hogy ez a pesszimista felmérés egyáltalán nem jelenti azt, hogy az USA elkezd nyomást helyezni Ukrajnára, hogy adjon fel területeket Oroszország számára a háború vége érdekében.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ráadásul nem csak pesszimista vélemények vannak, többen reménykednek abban, hogy az ukránok az év második felében sikeres ellentámadást indíthatnak, amellyel vissza tudnák szerezni a területük egy részét.

Többen hisznek abban, hogy Ukrajna ismét túlteljesítheti az elvárásokat, mint ahogyan a háború első napjaiban tették – ráadásul azt egészen biztosra lehet venni, hogy Zelenszkij sosem fog belemenni abba, hogy területeket veszítsenek.