Lövöldözés volt egy atlantai bevásárlóközpontban, sok sérült lehet

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.10 - 22:43

Atlanta egyik külvárosi negyedében fegyverek zajos dörgéseire lettek figyelmesek a helyiek, ezért kihívták a rendőrséget.

A Daily Mail információi szerint helyi idő szerint délután három órakor riasztották a Morrowban található Southlake Mallhoz a rendőrséget, miután fegyvercsattogás hangjai hallatszódtak a környéken.

A helyszínre több mentőautót és járőrkocsit is kiküldtek, a szemtanúk az atlantai televíziócsatornának adott nyilatkozatukban elmondták, éles pisztoly vagy gépfegyver dördüléseit hallották, így elképzelhető, hogy egy ámokfutó ártatlanokra támadt az épületben.

Az egyik Twitter-felhasználó, akinek az irodája a közelben van, szintén megerősítette, a hatóságok nagy erővel vonultak ki a plázához, ahol biztosították a környéket, arra viszont nem tudott választ adni, megsérült-e valaki az incidens során.

Egy Facebook-júzer élő videót indított, amiben az eseményeket rögzítette, a felvételeken az látszik, amint a mentősök és a rendőrök szinte ellepik az épület mellett található parkolót, és felső utasításra várnak.

Még SWAT-csapatok is megjelentek a bevásárlóközpontnál, akik behatoltak a létesítménybe, ez idő alatt a rendőrök szintúgy beljebb törtek, és letartóztattak egy férfit, tettestársaikat pedig jelenleg is keresik.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi történhetett, részletes információkat és tájékoztatást csupán később kaphatunk az eset kapcsán.