Bevásárlókocsinként egy vásárló mehet be a hazai boltokba

Miskolc, 2021. április 7. Juhos Gergõ fodrász egy férfi haját vágja egy újranyitott miskolci szalonban 2021. április 7-én. Ezen a napon lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsõzetes feloldásának elsõ fokozatáról szóló jogszabály, amely szerint a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszûnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók. Április 6-án beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védõoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsõzetes feloldása elsõ fokozatának feltétele volt. MTI/Vajda János
not image

Borbély Fanni

2021.április.8 - 14:39

A legújabb enyhítés után szerdán az üzletek többsége újra megnyitotta kapuit, azonban új szabályok vannak érvényben az üzletek látogatását illetően.

Az új szabályok alapján az üzletek kötelesek biztosítani, hogy 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodjon az üzletben, ezért a kereskedők is elkezdték keresni a lehetőségeket a szabályozás maradéktalan betartására.

A nagyobb üzletláncok úgy oldották meg a helyzetet, hogy az elérhető bevásárlókocsik számával monitorozzák a belépést, ám van ahol beléptetőrendszert alakítottak ki, melynek lényege, hogy a kapu számolja a belépők számát, és jelzi, ha a vásárlók száma eléri a meghatározott limitet.

Amennyiben a limitet eléri az üzlet, úgy a biztonsági őr ezt jelzi az érkező vásárlóknak, akik kénytelenek megvárni, míg valaki ki nem jön az üzletből, így effektíve váltják egymást a vásárlók.

Az üzletek többsége nagyobb alapterülettel rendelkezik, így a vásárlók számának korlátozása nem okoz komolyabb problémát, noha az elmúlt időszak lezárásai miatt a vásárlók többsége inkább a webshopokhoz fordult, ha vásárlásról volt szó – írja az Infostart.