Betörtek Kásler Miklós miniszter sárvári házába

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Egészséges Budapest Program koronavírus elleni védekezést támogató eszközbeszerzéseiről tartott online sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában. MTI/Máthé Zoltán
not image

Nagy Noel

2021.május.4 - 10:40

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) első embere bűncselekmény áldozata lett.

Mint a 112press.hu arról beszámolt, a miniszter sárvári házába törtek be egyelőre ismeretlenek, egészen pontosan az ablakon keresztül. A hírportál azt is megjegyzi, hogy ezt követően a helyszíni szemle legalább hét órán keresztül zajlott.

A lapnak nyilatkozó közelben élők arról számoltak be, hogy nagyjából 13 óra után érkezhettek meg a rendőrök a sárvári Hunyadi János utcába, ezt követően pedig egy járdaszakaszt le is zártak rendőrségi szalaggal.

„Vasárnap éjszaka nagyon vadul ugattak a környék kutyái, nem úgy, mint ami megszokott. Meg bosszankodtam is miatta, de nem mentem ki megnézni, mi az oka a hangzavarnak” – nyilatkozta a lapnak egy férfi, aki pár házzal a miniszter házától arrébb lakik.

Egy másik környékben élő megerősítette a lapnak, hogy a kutyák idegesen ugattak, viszont ő sem sejtette, hogy mi lehet az oka, csak azután állt össze a kép, miután a rendőrök délután megérkeztek. Hozzátette: nemrégiben parkettáztak a miniszter házában, és gyanús számára, hogy ezután törtek be pont.

Mint a hírportál is írja, a helyszínen látottak alapján úgy tűnik, a ház vasútállomás felőli oldaláról juthattak be a betörők az épületbe az ablakon keresztül. Egy környékben élő pedig azt is elárulta, hogy a közelmúltban már egy másik házba is megpróbáltak betörni nem messze a miniszter otthonától.

Kásler Miklós cikkünk írásának pillanatáig nem adott ki közleményt az esetről és nem is kommentálta a betörést. Arról sem áll rendelkezésre jelenleg információ, hogy a betörőket sikerült-e már kézre keríteni.