Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Betörte egy rendőrautó szélvédőjét egy többszörösen büntetett előéletű férfi

TÉMÁK:
#rendőrautó
Fotó: ugyeszseg.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A férfi kövekkel támadt a rendőrökre, majd betörte a rendőrautó szélvédőjét is.

Az ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki kövekkel dobálta a vele szemben intézkedő rendőröket, és betörte a rendőrautó szélvédőjét.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Pest vármegyei településen 2023. május 9-én, hajnalban a járőrszolgálatot ellátó rendőrök igazoltattak egy parkban padon ülő férfit. A férfi előbb megpróbálta kivonni magát az igazoltatás alól, majd ugyan eleget tett a rendőri felszólításnak és bediktálta az adatait, azonban az intézkedés alatt közölte, hogy össze fogja törni a rendőrautót.

Nem viccelt

A rendőrök az igazoltatást követően észlelték, hogy a férfinak egy bírósági végzést kell kézbesíteni, így az irattal nem sokkal később visszamentek a parkba és közölték a férfival, hogy bírósági határozatot kézbesítenek a részére.

Az elkövető a rendőrök közlésére úgy reagált, hogy egy erőteljes mozdulattal követ dobott az egyik intézkedő rendőr felé, aki elhajolt, így a kő nem találta el. Ezután a férfi újabb követ dobott a másik intézkedésben részt vevő hivatalos személy irányába is, aki szintén elhajolt, így a gyanúsított a dobásával a rendőrt ekkor sem találta el, de betörte a rendőrautó szélvédőjét.

A rendőrök ezt követően felszólították a férfit cselekményének abbahagyására, de ennek nem tett eleget és szintén egy kővel a kezében dobásra lendítette karját. Ennek megakadályozása érdekében a férfival szemben a járőrök könnygáz spray-t alkalmaztak, majd előállították a rendőrkapitányságra.

Három hete szabadult a börtönből

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki a cselekménye elkövetése előtt három héttel szabadult az ellene emberölés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésekből. Az ügyészség a kihallgatást követően elrendelte a gyanúsított őrizetét.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása, valamint a büntetett előéletére figyelemmel, a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amelyről ma dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája. A fotó a hivatalos személy elleni bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközről, valamint a betört rendőrautó szélvédőjéről a szemlén készült.