Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Folytatódik a Ruby-per: Berlusconinak „szexrabszolgái voltak”

Fotó: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia párt vezetõje nyilatkozik a jobbközép pártok csúcstalálkozója után a római Villa Grandénál 2021. december 23-án. MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Czinder Tímea

2022. május 18. - 16:32

A háromszoros ex-miniszter és médiamágnás ügye a „hallgatási pénzek” kivizsgálásával folytatódik, amiket állítólag azért adott, hogy titokban tartsa a rendezvények valódi természetét.

Tavaly októberben felmentette a bíróság a „légyott partik” miatt a vádlottak padjára került Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, miután a bíróság úgy találta, a kormányfő nem tudhatta, hogy Ruby mindössze 17 éves volt, amikor fizetett neki a szexért, az ügy azonban még nem zárult le, tovább folyik a per további mozzanatainak tárgyalása.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A Ruby-per tulajdonképpen egy szexparikkal kapcsolatos botrány, amely során azzal vádolták meg Berlusconit, hogy szexrabszolgákkal tartott orgiákat Milánó melletti villájában, ahol szexuális kapcsolatot létesített egy marokkói szökött tinédzserrel, a Szívrabló Ruby néven ismert exotikus táncosnővel.

A partikon – amelyeket a médiamágnás elegáns és ártatlan eseményeknek nevezett – számos fiatal nő vett részt, a további tárgyalások során pedig az egykori miniszterelnöknek azok miatt a jelentős összegű kenőpénzek miatt kell felelnie, amelyekkel állítólag a megidézett tanúkat próbálta rávenni a hamis vallomásra, hogy ne derüljön ki a rendezvények valódi természete.

Tiziana Siciliano ügyész összegzése szerint a szolgálatot teljesítő miniszterelnök rendszeresen tartott olyan mulatságokat, amelyek során odaliszkeket, fizetett szexrabszolgákból álló csoportokat látott vendégül. Hozzátette, az úgynevezett Olgetta Girls-nek a jobbközép Forza Italia vezetője fizetett – olvasható az ANSA cikkében.

Siciliano azt is elmondta, hogy az egyik tanú, a 2019-ben ritka betegségben elhunyt marokkói-olasz modell, Imane Fadil haláláig félt a miliőtől, amelynek része volt, veszélyesnek és erősnek nevezve őket. Az ügyész kiritkával élt a tárgyalás hosszadalmas, nyolc éve zajló időtartama miatt is; szerinte ez az igazságszolgáltatás kudarcát jelenti.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.