Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Berlini szakértő: félő, hogy Szlovákia később egy kis Magyarországgá válhat

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Eduard Heger szlovák kormányfő a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján 2022. november 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint létezhet olyan forgatókönyv, hogy Szlovákiának olyan kormányzati felállása lesz, amely nemcsak a külpolitika, hanem a Magyarországgal való kapcsolatok terén is fordulatot vesz.

Milan Nič, a Német Külkapcsolatok Tanácsának szlovák elemzője a Pravda-nak adott interjújában több téma kapcsán is válaszolt a feltett kérdésekre, mint például a háború vagy Ukrajna megsegítése, majd Magyarországról is szót ejtett.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Elmondása szerint létezhet olyan forgatókönyv, hogy Szlovákiának olyan kormányzati felállása lesz, amely nemcsak a külpolitika, hanem a Magyarországgal való kapcsolatok terén is fordulatot vesz – írta a Mandiner.

Az elemző mindemellett úgy véli, hogy az EU egységes álláspontot képvisel Oroszországgal és Ukrajna támogatásával kapcsolatban, Magyarország azonban aláássa ezt, továbbá jelentősen megzavarja és megnehezíti a döntéshozatalt.

„Épp ezért a figyelem középpontjában áll minden olyan tagállam, amely Orbán Viktor miniszterelnökkel oroszbarát tandemet alkothat”

– magyarázta.

Majd Nič hozzátette, miszerint arra számít, hogy a választások közeledtével megnő a Szlovákiával kapcsolatos érdeklődés, emellett attól tart, hogy annak lezárulta után „Szlovákia egy kis Magyarországgá válhat”.