18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Hamis oltási igazolvány miatt gyilkolta meg családját, majd végzett magával

Fotó: Unsplash/Markus Winkler
not image

Borbély Fanni

2021. december 7. - 20:08

A megdöbbentő tragédia részleteire is fény derült, miután szombaton öt holttestre bukkantak Berlin közelében, egy családi házban.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a német hatóságok közlése szerint szombaton, egy Berlin melletti családi házban öt holttestet találtak, lőtt és szúrt sebekkel. A szülőket és a három gyermeket – 10, 8 és 4 évesek – holtan találták meg házukban, most pedig kiderült, hogy miért következett be a tragédia.

A férfi hagyott egy búcsúlevelet, melyben azt írta, hogy hamisított egy oltási igazolványt felesége számára, azonban a nő munkaadója rájött a csalásra. A férfi, aki meggyilkolta feleségét és három kisgyermekét, végül önkezével vetet véget életének, és búcsúlevelében azt írta, hogy a hamis oltási igazolvány miatt félt a hatóságoktól.

A férfi attól tartott, ha kiderül, hogy meghamisították az oltási igazolványt, akkor elvették volna tőlük gyermekeiket, ezért inkább az egész családot meggyilkolta, majd magával is végzett. A német ügyészség szerint a házaspár attól tartott, hogy letartóztatják őket a csalás miatt, és elveszik tőlük gyermekeiket.

A nyomozók találtak egy fegyvert a házban, de nem volt azonnal egyértelmű, hogy azzal adták-e le a halálos lövéseket, azonban az áldozatokon lőtt és szúrt sebek is voltak. A hatóságokat azután riasztották a házhoz, hogy a szomszédoknak feltűnt, hogy élettelen testek vannak a házban.

A South China Morning Post azt írja, a tragédia nem sokkal azután következett be, hogy a német hatóságok közölték, ezentúl szigorúbban fogják ellenőrizni az oltási igazolványokat, a múlt hónaptól kezdődően pedig a munkavállalóknak bizonyítaniuk kell az oltás meglétét, vagy azt, hogy átestek a fertőzésen.