Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Beperli a kormányzó azokat az intézményeket, ahol kötelezővé teszik a maszkviselést

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 12. - 22:19

Texas republikánus kormányzója bejelentette, peres eljárást fog indítványozni minden olyan iskola vagy önkormányzat ellen, ahol kötelezővé teszik a maszkviselést.

Texasban az előző hetekben tiltották be a kötelező maszkviselést, ami sokaknak nem tetszett az államban, bár az is igaz, hogy aki szeretne, továbbra is hordhatja az arcvédőt, ha éppen félti az egészségét.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Clay Jenkins, Dallas megye egyik bírája kötelező maszkviselést rendelt az oktatási intézményekbe, hogy megállítsa a koronavírus-járvány újabb hullámának terjedését. Erre egy kerületi bíró jogosította fel, aki engedélyt adott neki arra, hogy felülírja Greg Abbott kormányzó rendeletét – írta a Portfolio.

Greg Abbott kormányzó és Ken Paxton főügyész az intézkedésekre reagálva azt mondták, beperelnek minden olyan önkormányzatot és iskolát, ahol kötelezővé teszik a maszkhasználatot.

Az előre mutató út a személyes felelősség, nem pedig az állami kötelezettség. Texas állam vehemensen harcolni fog a megkötő rendelkezések ellen, hogy megvédje a texasiak jogait és szabadságát” – olvasható a nyilatkozatában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.