18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Benzinnel akarta felgyújtani élettársát egy férfi, miközben többször is megerőszakolta

Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.április.8 - 17:49

Letartóztatásban maradhat az a férfi, akit emberölés előkészületének bűntettével, illetve hozzátartozója sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emeltek vádat.

A 42 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2020 elejétől ittas állapotban, rendszeresen szidalmazta, fizikailag bántalmazta az élettársát, vele a sértett akarata ellenére erőszakkal szexuális cselekményt végzett, majd amikor a nő a vádlott újabb szexuális célú közeledését igyekezett elhárítani, a magához vett benzinnel a sértettet megöléssel fenyegette – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi a cselekményét nem fejezte be, mert a sértettnek sikerült a lakásból elmenekülni. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a vád szerinti bűncselekmények elkövetése esetén 5 évtől 22 és fél évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé a törvény továbbá feltehető, hogy a vádlott a sértett megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az elsőfokú bíróság határozatával szemben a vádlott fellebbezést jelentett be, így a kényszerintézkedés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a terhelt büntetőjogi felelőssége kérdésében a Szegedi Törvényszéken folyik a bizonyítási eljárás.