Dollár
381,97 Ft
Euró
392,04 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,450 $

A DK szerint benzinkutak százainál alakulhat ki üzemanyaghiány

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. június 28. - 19:17

Varju László szerint a hatósági árazás áll a háttérben.

Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák – mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.

Soron kívül Megdöbbentő, amit egy BMW sofőrje művelt a Nagy Lajos király úton (videó)

Varju László keddi, online sajtótájékoztatóján kiemelte, a lap szerint az üzemanyaghiánynak az az oka, hogy az olajipari cégeknek nem éri meg hatósági áron adni a benzint és a gázolajat, ezért inkább nem töltik fel időben a kutjaikat.     

A politikus azt a következtetést vonta le, hogy a kormány “folytatja a benzinárstop kivezetését”. A Fidesz az “olajipari nagyvállalatokkal összejátszva előbb mennyiségi korlátozásokat hoz, majd mesterséges üzemanyaghiányt idéz elő”, hogy minél kevesebben tankoljanak kedvezményes áron – állította a képviselő.    

Itt lenne az ideje, hogy a kormány az embereket képviselje és garantálja, hogy minden benzinkúton legyen elég üzemanyag – jelentette ki Varju László. Ha ez nem történik meg, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Fidesz így készíti elő a benzinárstop kivezetését – összegezte mondanivalóját az alelnök.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.