Benzema segíthet a Real Madridnak elcsábítani Mbappét?

A francia Karim Benzema ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Spanyolország – Franciaország döntõ mérkõzésen Milánóban 2021. október 10-én. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
not image

Borbély Fanni

2021. október 16. - 11:23

Florentino Perez Karim szövetségére számít, hogy meggyőzze a PSG játékosát.

Florentino Pérez három éve dolgozik azon, hogy Kylian Mbappé a Real Madridhoz kerüljön. Stratégiájának pedig idén januárban kell betetőznie, amikor is a fehér klub hivatalosan is foglalkozhat a szerződtetésével. Ahogy azt a sport.es is írja, a francia válogatott játékos 2022-ben ingyen távozhat, és a FIFA szabályzata szerint hat hónappal a szerződése lejárta előtt hallgathatja meg az ajánlatokat.

Bár később módosított az elhangzottakon, Floretino nemrég konkrétan így fogalmazott: “Januárban lesznek híreink Mbappéval kapcsolatban. Reméljük, hogy január 1-jén minden megoldódik”. A Real Madrid akár június 30-ig is várhatna a játékos megszerzésével anélkül, hogy bármiféle kifizetést eszközölne, de a madridi főnök nem akarja megkockáztatni, hogy az utolsó pillanatban váratlan fordulat álljon be, figyelembe véve a PSG katari tulajdonosainak végtelen gazdasági kapacitását.

Ezzel kapcsolatban Mbappé édesanyjának, Fayza Lamarinak és magának a csatárnak a nyilatkozatai is kétségeket vetettek fel a fehér mezeseknél. Miután elismerte, hogy a nyáron a Real Madridhoz szerződött volna, ha a PSG hajlandó tárgyalni az átigazolásáról, Mbappé végül nem kötelezte el magát a Real Madrid mellett, nyitva hagyva az ajtót minden lehetőség előtt, napokkal később pedig az édesanyja vetette fel azt a lehetőséget, hogy meghosszabbítja a pályafutását a párizsiaknál:

“Kyliannal minden megváltozhat egyik napról a másikra. Tárgyalunk a PSG-vel, és a dolgok jól alakulnak”.

Florentino tehát siet, és a következő január folyamán szeretné lezárni a “Mbappé-műveletet”. És ebben a végső stratégiában nagy szerepet játszik Karim Benzema, az a játékos, akit Florentino nagyon kedvel. Nem hiába, ő volt az első szerződtetése a madridi klub élén töltött második időszakában, és már 13 év telt el. Az érzés kölcsönös, és a francia csatár mindig kész bármilyen gesztusra, amivel segítheti a Real Madridot.

Benzemának 2021 végére van egy küldetése: meg kell győznie Mbappét arról, hogy a Real Madridban van a helye, kihasználva a jó kapcsolatot, amely a pályán kívül is összeköti őket. A közelmúltban Benzema nem volt rest nyilvánosan kimondani hogy látja Mbappé jövőjét:

“Egy nap a Real Madridban fog játszani”.