Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Benyugtatózták az idős gyulai férfit, majd kifosztották

TÉMÁK:
#Békés megye
Fotó: Unsplash/Mariana Rascão
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Szerencsére elkapták azt a két férfit, akik benyugtatóztak egy idős gyulai férfit, majd amikor elaludt, elvették a pénzét: ébredés után azonban az áldozatnak is feltűnt, hogy hiányzik a pénze, a rendőrök pedig gyorsan intézkedtek.

A police.hu beszámolója szerint egy aljas pénzszerzési kísérletre került sor Gyulán: egy lakóházban 2021. szeptember 2-án este két ismerőse pénzt vett el a házigazdától.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Egyikük ott lakott egy bérelt szobában, míg a másik férfi látogatóba ment hozzájuk és együtt italoztak, ám közben régi sérelmek is szóba kerültek, és a páros elhatározta, hogy egyikük nyugtatójával elaltatják az idős férfit, utána pedig elveszik a pénzét.

A bérlő tíz tablettát tört össze, üdítőbe tette és odaadta neki – a házigazda megitta, elaludt, és ekkor több tízezer forintot vettek el tőle, amit elosztottak. A begyógyszerezett férfi azonban hamar felébredt és azonnal sérelmezte, hogy nincs meg a pénze, ezért az élettársa hívta a rendőrséget.

A két férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. szeptember 28-án továbbították az ügyészségre.