Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Bennmaradás mindenáron: csaknem 150 millióért igazolt a Nottingham Forest

MTI/EPA/PETER POWELL

Bense Róbert

2022. augusztus 25. - 14:52

És ez még nem minden, határ a csillagos ég!

23 év múltán jutott fel újra a legjobbak közé a Nottingham Forest, és nagyon úgy fest, hogy nem adná könnyen a Premier League tagságot a görög Olimpiakoszt is tulajdonló médiamogul, Evángelosz Marinákisz.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az óriási költekezés, amit az elmúlt időszakban vittek véghez a klubnál, és ami idáig mintegy 150 millió eurót emésztett fel. Ez még a Premier League teljes nyári költekezéséhez képest (1,72 milliárd euró) is komoly arány.

A csapat már most is a harmadik a képzeletbeli európai átigazolási toplistán, már ami az anyagiakat érinti, náluk többet csak a Chelsea és a Barcelona költött. Marinákisz azonban ennél is magasabbra törne, a Daily Mail szerint kész további 50 millió eurót költeni az elkövetkezendő napokban.

A három legfontosabb szerzeményük eddig Morgan Gibbs-White volt 29,50 millió eurós vételárral, őt a Wolverhampton csapatától szerezték meg, Taiwo Awoniyi-t 20,5 millióért az Union Berlintől igazolták le, Neco Williams pedig 20 millió euróért cserébe a Liverpooltól érkezett – emlékeztetett a Fichajes.

A csapat célja a kiesés elkerülése, amire egyébként minden esélyük megvan. Nem is kezdték rosszul az idényt, 4 ponttal a 10. helyen állnak három forduló után, ha pedig összecsiszolódik az együttes, várhatóan lesznek ők még ennél sokkal ütősebbek.