Benkő Tibor: Ha szükséges, kötelezővé teszik a védőoltást a katonák számára

Fotó: Unsplash/Israel Palacio
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 17. - 08:49

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, már így is 99 százalékos az átoltottsági arány a honvédségben.

A magyar honvédségen belül bármikor kötelezővé lehet tenni a védőoltást, hiszen ha valaki kivonja magát az úgynevezett hadrafoghatóság alól, azzal fegyelemsértést, bűncselekményt követ el – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM Katonadolog című műsorában. 

Az atv.hu beszámolója szerint Benkő Tibor közölte, hogy jelenleg is vannak olyan feladatok és helyszínek, ahol kötelező a koronavírus elleni védőoltás a katonák számára, és a honvédségnél már most is 99 százalékos az átoltottsági arány.

A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt ismét megjelentek a katonák a kórházakban. Jelenleg 28 intézményben csaknem 100 katona segít az oltási program zökkenőmentességében. 

Benkő Tibor elmondta azt is, hogy az elmúlt években nőtt a honvédség elismertsége, és az önkéntes katonai szolgálat vonzó a fiatalok számára. Hozzátette: ezt bizonyítja az is, hogy még be sem jelentették, hogy az önkéntes szolgálatért plusz pont jár a felvételin, már megtelt a 400 fős keretet.