Már 9 áldozata van a szörnyű vonatbalesetnek, máris bejelentették a kártérítést

Fotó, illusztráció: Emberek a roncsok között 2019. július 11-én, miután összeütközött egy személyszállító és egy tehervonat a pakisztáni Szadikábád közelében. Legalább tíz ember életét vesztette, negyven megsérült. MTI/EPA
not image

Hujber Dávid

2022. január 14. - 06:15

Sokan életüket vesztették a legutóbbi nagy vonatbalesetnek, többek kórházba szállítottak, egyes sérültek válságos állapotban vannak.

A súlyos vonatbaleset még csütörtökön történt Bengália északi területén. Már az első felvételek megjelenését követően sejteni lehetett, hogy lehetnek áldozatok a roncsok között, majd egyre több jelentés érkezett, hogy többen életüket vesztették.

Időközben kilencre emelkedett az áldozatok száma, harminchat embert pedig kórházban ápolnak különböző sérülésekkel. A sérült utasok közül hatan válságos állapotban vannak, küzdenek az életükért az orvosok.

A mentési munkálatok órákon át tartottak, az összeroncsolódott vagonok miatt nehéz volt kimenekíteni a sérülteket. A Bikanerből Guwahatiba tartó expresszvonat túlélőit éjfélre tudták kimenekíteni a vagonokból, a helyreállítás jelenleg is zajlik.

Kommunista propagandához hasonlítja a metaverzumot egy tech fejlesztő

Egyelőre nem tudni, hogy miért siklott ki a vonat, közben az NDTV arról számolt be, hogy a miniszterelnök is részvétét fejezte ki a csütörtök délutáni baleset miatt. A vasúthálózat minisztere már a baleset napján bejelentette, kártérítést kapnak a balesetben meghaltak családjai, ahogyan a súlyos és könnyebben sérültek is.

A legnagyobb összeget a balesetben meghaltak családjai kapják, majd jönnek a súlyos sérültek, és végül a könnyebben sérült utasok.