Bemutatták a 2022-es férfi kézilabda-EB kabaláját

Fotó: Watch Games. See More.
not image

Borbély Fanni

2021.május.3 - 13:05

Bemutatták a 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság kabalafiguráját, mely egy szarvast formál.

Habár a kabala már hivatalos, egyelőre nem kapott nevet, így a Watch Games. See More. közösségi oldalain lehet leadni a szavazatokat a három lehetőségre, melyet a szervezők el tudnának képzelni a figurához.

Az Európa-bajnokság kabalájának igen komoly szerepet szánnak a szervezők, jóformán hangulatfelelősként, és mókamesterként számítanak majd a szarvasra, a torna mindhárom helyszínén: Budapesten, Szegeden és Debrecenben egyaránt.

Az egyelőre névtelen kabalaszarvas a tervek szerint vízipisztollyal, tánccal, pattogatott kukorica-esővel és fotózással is készül a tornára, tehát egészen biztosan középpontban lesz a lelátón.

A kabala még nem kapta meg hivatalos nevét, így a szervezőbizottság most a szurkolóktól várja a választ, a következő lehetőségek közül választva:

  • PRANKY
  • GOLDIE
  • TRICKY

A szavazás a WGSM Facebook- és Instagram-oldalán zajlik, a szervezők pedig hozzászólásban várják a javaslatokat a három név közül.