Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Belső vizsgálat során elemzik ki a Wizz Air gépének alacsony landolásának okát

Fotó: Unsplash/KrzysztofTe Foto Blog

Bense Róbert

2022. augusztus 8. - 19:17

A görögországi landolás során szerencsére nem történt sérülés.

Ugyanakkor a helyszíni felvételek alapján valóban rendkívül alacsonyan szállt le pénteken az a Wizz Air gép, mely a repülőtér leszállópályájának kialakítása miatt kényszerült erre. A belső vizsgálat azonban ennél részletesebben is feltárja az esetet.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Mint ahogy azt a Telex is megírta, a vizsgálat során meghallgatják a pilótákat, valamint a repülési adatokat is elemzik, amiből kiderülhetnek a landolás pontos körülményei. Ennek eredményét a Wizz Air a későbbiekben fogja közölni.

Az Airbus A321neo típusú utasszállító repülőgép augusztus 5-én landolt Szkíathoszon, a tengerhez közeli, mindössze 1628 méteres aszfaltcsík miatt pedig meglehetősen rizikósnak tűnt a leszállási manőver, alaposan meglepve ezzel a közelben lévő hobbifotósokat és videósokat.

Háy György nyugalmazott pilóta és balesetvizsgáló a Telex kérdésére korábban elmondta, hogy nem ismeretlen probléma az ilyen landolás, melynek több oka is lehet, ezek közé tartozhat például egy hirtelen széllökés is.

A szkíathoszi repülőtér pályája megköveteli a precíz manővert, melynek során a pilóták törekednek arra, hogy minél hamarabb letegyék a gépet, hogy legyen elegendő idejük lefékezni. A felmerülő kérdésekre várhatóan pontos választ fog adni a vizsgálat.