Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Belgium meglépte: a második uniós ország, mely elismeri a buddhizmust

Fotó: Unsplash/Jose Luis Sanchez Pereyra
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szövetségi kormány pénteken hagyja jóvá azt a törvénytervezetet, mely hivatalosan is megnyitja az utat a finanszírozás, a hivatalos küldöttek és az iskolai osztályok terén.

A Reuters jelentése szerint Belgium várhatóan az Európai Unió második országaként hivatalosan is elismeri a buddhizmust. A Belga Buddhista Unió még 2006 márciusában kérte a kormánytól, hogy ismerjék el hivatalosan is a buddhizmust.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A szövetség becslése szerint Belgiumban mintegy 150 ezer buddhista él, jelenleg pedig egyetlen olyan másik uniós ország van, mely hivatalosan is elismeri a buddhizmust, ez pedig Ausztria.

Belgiumban jelenleg hat vallási ágat ismernek el hivatalosan: a római katolikus, az ortodox, az izraelita, az anglikán, a protestáns evangélikus, valamint az iszlám vallást.

A buddhizmust a szervezett szekularizmus mellett “nem felekezeti filozófiai szervezetként” ismernék el, mely megnevezés 2002 óta hivatalos az országban. Amennyiben a pénteki törvénytervezetet jóváhagyják, úgy legfeljebb 1,2 millió eurós szövetségi támogatásban részesülne a buddhista közösség.