Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Egyre több embert csábít Pest és a Balaton – 85 ezren költöztek át

Fotó: Unsplash/Hernan Lucio
not image

Borbély Fanni

2021. október 19. - 19:20

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a tavalyi évben összesen 566 ezer embernek lett új lakcíme.

Az 566 ezer emberből 300 ezren csak ideiglenes lakcímre jelentkeztek be, míg 260 ezren állandó lakóhelyet váltottak – szemben a 2019-es 580 ezer lakcímváltozással. A legtöbb ember Budapestről költözött el, összesen 84 ezer, akik az adatok alapján többnyire Pest megyébe és a Balaton környékére helyezték át bázisukat.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

A KSH adatai alapján a vándorlók aránya pozitívan alakult a megyék többségében, ez alól pedig csak Borsod megye képez kivételt, ugyanis 3700 ember döntött az elköltözés mellett, ehhez képest azonban nagyon kevesen döntöttek úgy, hogy odaköltöznek.

Az adatok arra engednek következtetni, hogy a lakosság a keleti megyék helyett inkább a nyugatiakat preferálja, így tehát költözés szempontjából kifejezetten vonzó lett például Fejér megye és a Balaton környéke is.

Budapesten belül is kifejezetten nagy volt a költözési arány, ahol 43 ezren saját kerületükön belül költöztek, 58 ezren pedig kerületet váltva maradtak a fővárosban – a kerületet váltók közül a legtöbben a XI., a XIII. és a XIV. kerületet választották.

(24.hu)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.