Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Bekavarhat a Barca a Real Madridnak Mbappé-ügyben?

Fotó: Facebook/Kyliab Mbappé
not image

Kornis Vivien

2021. október 21. - 21:10

Annak ellenére, hogy a Barcelona gyakorlatilag a csőd szélére sodródott, akár 90 milliós bónuszt is hajlandók Mbappénak ajánlani, ami azonban jól bekavarhat a Real Madridnak.

A klub alelnökének pesszimizmusa ellenére a Barca 90 milliós transzferbónuszt ígért Mbappénak, ami jócskán megemelheti az akció végösszegét a Real Madrid számára a szezon végén. Mindez annak ellenére is igen meglepő, hogy Laporta nemrég még arról beszélt, a klub történetének legmélyebb pontjára került a Barcelona, és az elnök legutóbbi nyilatkozata alapján szinte a csőd szélére sodródott a Camp Nou csapata.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Így sem engedik el azonban azt az álmot, hogy a 2022/2023-as szezonra legalább egy igazán nagy nevet leigazolnak. Éppen a pénzügyi nehézségek miatt – bár Eduard Romeu szerint még legalább két évre lenne ahhoz szükség, hogy jelentős játékossal újítsák meg a csapatot – kiváló jelölt Kylian Mbappé, a PSG ifjú sztárcsatárja, hiszen a szezon végével lejár a szerződése a francia fővárosban, így legalább ennyit meg tudna spórolni a katalán klub. 

Mint azt már mindig futballrajongó tudja, a Real Madrid és Mbappé régóta kerülgeti egymást, a francia játékos pedig nem szégyenlősködött, és nyíltan kimondta, hogy szeretné elhagyni a Parc de Princes csapatát, és mihamarabb Madridba költözni. A PSG azonban nem volt hajlandó elengedni fiatal sztárját, a francia csatár viszont hosszabbítani nem kíván a csapattal.

Az AS.com beszámolója szerint a Barcelona január elsején elkezdene tárgyalni Mbappéval, rögtön akkor, amikor erre már hivatalosan – és legálisan is – lehetősége van a játékosnak. Mbappé szerződése június végén jár le a francia csapatnál. A Barca az ügyet Pini Zavarira bízná rá, aki a futballtörténelem legdrágább átigazolását is közveítette a Barca és a PSG között, röpke 222 millió euróért.

Bár Mbappé szabadlevéllel búcsúzik majd el Párizstól, a vele aláíró klubnak transzferbónuszt kell majd fizetnie, és a Barcához közeli források szerint a katalán csapat 90 millió eurót is hajlandó megadni a francia csatáért, hiszen úgy vélik, jövő júliusban pénzügyi helyzetük ezt lehetővé fogja tenni. A Real Madrid – a Barca véleménye szerint – “csak” 50 millió eurót lenne hajlandó kifizetni, és úgy gondolják, jobb fizetést is kínálnának neki, az azonban tény, hogy a Madrid lényegesen jobb pénzügyi helyzetben van, mint a katalán klub. 

Mbappé 2017-ben már majdnem aláírt a Barelonával, a sportvezetés végül azonban inkább Dembélét választotta Neymar utódjaként a pályára. Josep María Minguella, az ügylet közvetítője elárulta, hogy a Barca akkor 120+30 millió eurót adott volna Mbappéért cserébe.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.