18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,018 $

Beismerte egy brit rendőr, hogy 18 év alatt 24 nemi erőszakot követett el

Fotó: Unsplash/Krzysztof Hepner
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

David Carrick 18 éven szolgált rendőrtisztként a londoni Metropolitan Police-nál, szolgálati ideje alatt pedig nemhogy nem végezte el feladatait, melyekre felesküdött, 24 nemi erőszakot követett el.

Az Al Jazeera jelentése szerint David Carrick, a Met Police egykori rendőrtisztje hétfőn a londoni Southwark Crown Court előtt bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Beismerte, hogy 18 évnyi szolgálati ideje alatt, több tucat szexuális támadást követett el, köztük 24 nemi erőszakot.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Korábban, egy decemberi tárgyaláson 43 további bűncselekményt, köztük 20 nemi erőszakot is beismert. Az összesen 12 nőt ért támadásokra 2003 és 2020 között került sor, mialatt a férfi szépen lépkedett felfelé a ranglétrán, végül pedig azt a megtisztelő feladatot kapta, Met Police parlamenti és diplomáciai parancsnokságán dolgozhatott, később pedig a brit parlament, a miniszterelnöki rezidencia és a külföldi nagykövetségek őrzéséért felelt.

2021 októberében tartóztatták le, ezzel együtt pedig fel is függesztették. Kiderült, hogy a legtöbb bűncselekményt a Londontól északra fekvő Hertfordshire megyében követte el, ahol élt. A legelképesztőbb a történetben, hogy a 48 éves férfi a bíróságon elhangzottak szerint “2021 októbere előtt kilenc alkalommal” került a rendőrség, köztük a Met látókörébe, mégsem történt semmi.

Ezek az esetek azonban rendkívül komolyak voltak, nevezetesen nemi erőszak, családon belüli erőszak és zaklatás miatt figyeltek fel a volt rendőrre. Miután tavaly több olyan leleplező beszámoló is napvilágot látott, melyek szerint a Metnél egyes tisztviselőktől nem állt messze a zaklatás, a faji megkülönböztetés és a nőgyűlölet, a Metet “különleges intézkedések hatálya alá” helyezték.