Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

Befejezte az FBI Joe Biden nyaralójának átkutatását – ezeket vitték el a nyomozók

Washington, 2022. november 17. Joe Biden amerikai elnök helikopterrel érkezve visszatér egyhetes hivatalos ázsiai utazásáról a washingtoni Fehér Házba 2022. november 17-én. MTI/EPA/UPI pool/Bonnie Cash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elnök ügyvédje közölte, hogy az FBI három és fél órán keresztül vizsgálódott a házban.

Mint arról beszámoltunk, a Rehoboth Beach-i nyaralóban szerdán tartott házkutatás az elnök beleegyezésével történt, így a hatóságoknak nem kellett végzési parancsot kérniük.

Bob Bauer, Joe Biden ügyvédje elmondta, hogy a délelőtt 8:30 és 12 óra között tartott átvizsgálás során az FBI nyomozói nem találtak titkos dokumentumokat a nyaralóban – írja a CNN.

Bauer ugyanakkor hozzátette, hogy „további vizsgálatra magukkal vittek néhány olyan dokumentumot és kézzel írt feljegyzést, ami még Joe Biden alelnöki időszakából származik”.

Január 20-án az FBI átkutatta az elnök wilmingtoni otthonát, valamint még tavaly Biden washingtoni irodáját is átvizsgálták, ezek során ugyanakkor több titkos dokumentumot is találtak.

Egyik házkutatáshoz sem volt szükség végzésre, Biden ügyvédi csapata pedig hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködnek mind a hatóságokkal, mint pedig az Igazságügyi Minisztériummal a vizsgálat teljes ideje alatt.