Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Befagyott tó jegén játszottak – beleestek, leállt a gyermekek szíve

Fotó: Unsplash/Jenny Salita
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Négy gyermek egy Solihull-i befagyott tó jegén játszott, amikor a jég megadta magát, a gyermekek pedig a jeges vízbe zuhantak. Mindegyik gyermeket szívelállással szállították kórházba.

A Guardian jelentése szerint a helyi rendőrség és a tűzoltóság arról számolt be, hogy a gyermekek a jégen játszottak, amikor a jég megadta magát és a gyermekek a fagyos vízbe zuhantak. Mind a négy gyermeket szívleállással szállították kórházba.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

A hatóságok közlése szerint még mindig folytatják a keresési műveleteket a tónál, mivel tudomásuk szerint két további gyermek is eltűnhetett. Egy sajtótájékoztatón arról is beszámoltak, hogy a helyszínről és a közösségi médiából érkező információk alapján több gyermek játszott a jégen, ezért folytatódik a keresés.

A mentőszolgálat taktikai parancsnoka elárulta, mind a négy kimentett gyermeknek leállt a szíve a jeges vízben, s jelenleg is kórházban kezelik őket. Mindannyian kritikus állapotban voltak, amikor kórházba szállították őket.

A rendőrség pedig azt emelte ki, hogy olyannyira hideg volt a környéken, hogy az egyik rendőr, aki részt vett a keresésben, hipotermiával került kórházba.

A rendőrség azonban továbbra sem tudja, hogy lehetnek-e még áldozatok a helyszínen, ezért igyekeznek átkutatni a helyszínt, hiszen meglehet, két gyermek még mindig a vízben van. Arra azonban keserűen rámutattak, hogy ilyen hidegben, s azok után, hogy a négy kimentett gyermeket szívleállással szállították kórházba kritikus állapotban, szinte esélytelen, hogy a két másik gyermek még él.