Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Európa-liga: 2-0-ra kikapott a Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában

Fotó: A ferencvárosi Eldar Civic (b) és Jeremie Frimpong, a német csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésen a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Németországban elszenvedett vereség ellenére a Ferencváros abszolúte egyenrangú ellenfele volt a Bayer Leverkusennek, így egy nagyon izgalmas visszavágó vár a szurkolókra Budapesten.

A hazai pályán játszott Bayer Leverkusen az első perctől kezdve igyekezett minél többet birtokolni a labdát, illetve a lehető leggyorsabban támadásokat vezetni. A németek dominanciát mutattak, de ez túl sok helyzetben nem mutatkozott meg.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Ennek ellenére egy védelmi megingást és hibát követően a Leverkusen mégis előnybe került, már a 10. percben. Demirbay lőtt távolról, amit Dibusz nem tudott hárítani, így nagyon hamar hátrányban találta magát a Ferencváros, akiknek a szurkolói közül sokan vonattal futottak be a helyszínre.

A Ferencváros ezt követően magasabb fokozatra kapcsolt, többet is volt náluk a labda, mint azelőtt, majd a 26. percben kis híján született egy szépségdíjas találat. Zachariassen a kapufára emelte a labdát, nagyon nagy szerencséje volt a hazaiaknak.

Kétszer is betalált a Bayer Leverkusen

Az első félidő 1-0-s német vezetéssel ért véget, így még semmi sem dőlt el, és nemcsak Zachariassen helyzete bizonyította ezt. Ettől függetlenül Csercseszovnak volt mit mondania a 15 perces szünetben.

A második félidő sokkal intenzívebb volt, mint az első, a keményebb belépők sem maradtak el. A Ferencváros abszolúte egyenrangú ellenfélként játszott a németek ellen, akik csak nehezen tudták érvényesíteni az akaratukat a pályán.

A 86. percben a Leverkusen eldöntötte a találkozót, miután a szabadrúgásuk a kapufára pattant, onnan pedig Tapsoba elé, aki nem hibázott. Tekintve a Ferencváros játékát, nem érdemelte meg a kétgólos vereséget, és noha a szépítés nem sikerült a hosszabbításban a nagy helyzetből, még így sem lehetetlen ledolgozni a hátrányt Budapesten a visszavágón.