Több ezer brit háztartás maradt áram nélkül, de már jön is a következő brutális vihar, a Barra

Fotó: Unsplash/Anandu Vinod
not image

Borbély Fanni

2021. december 6. - 05:32

Nagyon heves időjárásra figyelmeztetett a Met Office, mely riasztást adott ki Angliára, Walesre és Észak-Írországra.

A Met Office borús előrejelzése alapján brutális viharra lehet számítani a térségben, mely a következő csapás a briteknek, miután egy héttel ezelőtt az Arwen vihar végigsöpört a régióban, és több ezer háztartás maradt áram nélkül. Angliában, Walesben és Észak-Írországban keddre sárga színű szél- és hófúvási figyelmeztetést adtak ki a Barra vihar érkezése miatt – írja a Guardian.

A Barra vihar az előrejelzések szerint hatalmas szélviharral érkezik, azonban a tél beköszöntével a heves hóesés is fenyegeti az Egyesült Királyságot, a meteorológusok szerint pedig a leesett hó mennyisége elérheti majd a 10 centimétert is. Becslések szerint a szélvihar akár 72-80 kilométer/órás sebességgel is lecsaphat, a tengerparti területeken azonban még ennél is brutálisabb, 97-113 kilométer/órás szélvihar is lehet.

Miután az egy héttel ezelőtt pusztító, Arwen vihar több ezer háztartást fosztott meg az áramtól, az energiaügyi miniszter, Kwasi Kwarteng figyelmeztette az áramszolgáltatókat, hogy a kormány felül fogja vizsgálni működésüket, hogy a jövőben ne történhessen meg ilyesmi. A miniszter személyes látogatása után megjegyezte, a dolgozók nagyon nehéz, fagyos körülmények között dolgoznak az áramellátás helyreállításán.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK