Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Barcelonában már Xavi távozásáról beszélnek

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. október 28. - 10:22

A Real Madrid és a Bayern München elleni vereségek együttesen elég mélyre taszították Xavi megítélését.

A spanyol sajtó egyre többször tesz szemrehányást Xavi szakmai döntései miatt, a Barcelona egykori legendás játékosa pedig maga is úgy vélekedik, ha nem sikerül idén trófeát nyerni a csapattal, átadja a helyét.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Könnyen megtörténhet azonban akár az is, hogy Laportáék nem várják meg a szezon végét, és már hamarabb új edző után néznek. Jelöltek mindenesetre már vannak, a kérdés már csak az, meddig tart a türelem.

Az edzőkérdés évek óta egyre nagyobb problémát jelent a Barcelonánál, Xavi érkezésével viszont úgy tűnt, hosszú távra terveznek. Megkezdődött a csapatépítés is, több mint 200 milló eurót költöttek az új szerzeményekre, az eredmények azonban csak nem akarnak jönni – írja a Fichajes.

Habár a bajnokságban még csak-csak működik Xavi stratégiája, a BL-ben már érezhetően kevés a csapat, erre pedig nem biztos, hogy egy új edző gyógyír. Akkor sem, ha már alaposan ismeri a Barcelonát.

A legerősebb jelölt egyértelműen Luis Enrique, aki 2014 és 2017 között már irányította a katalánokat, a Barca utolsó aranykora pedig egyértelműen az ő nevéhez, illetve természetesen az akkori kerethez köthető.

Mellette hasonlóan esélyes Thomas Tuchel is. A Chelsea-től menesztett német érkezése esetén pedig még az sem kizárt, hogy Lőw Zsolt révén magyar másodedzője lesz a Barcelonának.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.