Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Bizakodhat a Barca, két angol óriás is vinné a sztárját, akit már nagyon elküldenének

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 7. - 16:52

Ha a Barcelonának szerencséje van, akkor Samuel Umtitiért talán még pénzt is kaphatnak, noha nemrég még ingyen váltak volna meg tőle.

A Barca hatalmas versenyt fut az idővel, miután egyre közelebb és közelebb kerülnek az új szezonhoz. A gond az, hogy a klubnak még mindig nem sikerült jelentős mértékben csökkentenie a bérköltségét.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Ez amiatt jelent gondot, mert nekik is meg kell felelniük a pénzügyi fair play szabályoknak, és a LaLiga nemet mondott arra, hogy kivételt tegyenek, hiába van szó a katalánokról és Messiről, mivel ez jelentheti a kulcsot az argentin maradásához.

Ennek alapján a csapatnak egyre több és több játékostól kell megválnia, akár azon az áron, hogy szerződést bontanak velük, így ingyen távoznának. A távozásuk elsősorban amiatt fontos, mert ebben az esetben a fizetésük már nem tartozna bele a bérköltségbe.

Körülbelül 190 millió euróról van szó, ennyivel kellene kevesebb összegből gazdálkodniuk. Messi fizetése még a jelentős csökkenés ellenére is nagyon magas a Barca számára, tehát létfontosságú, hogy a bérköltségeket csökkentsék az eladásokkal, kölcsönadásokkal, vagy szerződésbontásokkal.

Mint arról korábban beszámoltunk, Umtiti számára is felajánlották a szerződés felbontásának lehetőségét, de nemet mondott erre, akárcsak Pjanic, akit tavaly még 60 millió euróért szerződtettek. A Fichajes szerint a katalánok mindenáron meg akarnak szabadulni Umtitiól, aki az elmúlt három szezonban nem sokat játszott.

A francia még mindig kivár, mert azt gondolja, meggyőzheti Koemant, de erre nincs sok esély. A spanyol lap a DailyStart idézi, miszerint Umtiti iránt két nagy angol klub is érdeklődik, név szerint a Manchester United és az Arsenal.

Az angolok szeretnék kihasználni az Umtiti és a Barca között kialakult rossz helyzetet, hogy jó áron hozzák el. Umtiti makacssága komoly fejtörést okoz a csapatának, de most, hogy két ilyen erős érdeklődő is felbukkant, esély nyílhat arra, hogy megváljanak tőle.