Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Lehet, hogy mégsem annyira előnyös a Barcelona megállapodása a Spotify-jal

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. február 9. - 17:12

A kiszivárgott 280 millióból lehet, hogy csak 187,5 millió lesz a következő három évre. 

A kezdeti hírek nagyjából 280 millió euróra becsülték azt a szerződést, amelyet a Barcelona köthet a Spotify-jal a szponzorációról, azonban könnyen lehet, hogy korántsem ilyen magas összegről van szó. 

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

Legalábbis addig, amíg a Camp Nou felújítása tart, amely hamarosan akár a Spotify Camp Nou nevet is viselheti. A Sport és a  2Playbook egybehnagzó beszámolója szerint a Spotify mindössze ötmillió eurót fizet a Barca stadionjának 2025-ig szóló tulajdonjogáért. 

2024 után azonban életbe léphetnek a módosítások, amelyek azt jelentenék, hogy a Spotify a következő 20 évben 400 millió eurót is fizethet a katalánoknak. 

Bár a RAC1 arról írt, hogy tudják, hogy 280 millióról és a Camp Nou átnevezéséről szól a szerződés, több spanyol médium is úgy gondolja, hogy ennél kevesebb lehet a valós összeg, amely a katalánok markát üti. 

A Sport azt állítja, hogy a Barca három év alatt 225 milliót fog kapni, szezononként 75 milliót, a következő bontásban: 65 millió a férfi és női első csapat mezére, ötmillió az edzőmez hátuljára és ötmillió a Camp Nou-ra – írja az AS

Ez viszont azt is jelentené, hogy a Barcelona meze veszítene az értékéből, hiszen a  Rakuten-Beko-Stanley kombináció, utóbbi a női csapat szponzoraként, 68,5 millió forintot hozott a Barcának.

A Spotify-jal kötött megállapodás következménye lehet az is, szintén a spanyol média állítása szerint, hogy Ferran Reverter lemondott a klub vezérigazgatói posztjáról, ugyanis Reverter meg volt győződve arról, hogy a Barcának sokkal többet kellene kihoznia ebből az üzletből. 

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, ezért a pontos részleteket sem ismerjük, mindenki csak találgat, az viszont biztos, hogy a Spotify vezetősége a Camp Nouban járt múlt hét vasárnap, ahol nagyon boldognak tűntek, amikor a stadionban fotózkodtak. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.