A Barca egy lépésre van attól, hogy eladja az egyik nagy sztárját, de van egy kis gond

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 22. - 06:04

A Barcelona mindössze egy lépésre került attól, hogy megváljon a játékosától, aki egykor rettentő fontos szerepet töltött be a keretben.

Nem nehéz kitalálni, hogy kiről van szó, mert ugyan Sergi Roberto még mindig csak 29 éves és gyerekkora óta tagja a katalánoknak, tagadhatatlan, hogy az utóbbi években a formája erősen visszaesett.

Pontosan ez az oka annak, hogy a Barca meg akar válni tőle, és a Fichajes arról számolt be, hogy a katalánok valóban csak egy lépésre vannak attól, hogy eladják a játékosukat. Az elmúlt években fizikailag is visszaesett a formája, és a sérülései miatt sokat veszített a jelentőségéből.

A Barca vezetősége már csak amiatt sem tehet mást, mert rengeteg bérköltséget kell megtakarítaniuk, és nem tehetik meg azt, hogy jegeltetik a sztárokat. Még Sergi Robertóval sem akarnak kivételt tenni, és ezen a nyáron eladnák.

Úgy tudni, hogy a Bayern München áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze a középpályást, és a katalánok arra várnak, hogy a Bundesligába küldhessék. A Dail Mail szerint azonban akadt egy kis probléma, és úgy tűnik, hogy a Bayern csak egy kölcsönszerződést akar aláírni a Barcával az év végéig.

A Real Madridnál komolyan gondolják a Mbappé-Haaland duó érkezését

A katalánok ebbe csak mennének bele, ha a kölcsönszerződés tartalmazna egy vételi kötelezettséget is, hiszen az a szándékuk, hogy Roberto már ne térjen vissza hozzájuk. Mivel 2022. június 30-ig érvényes a szerződése, igen nagy bajba kerülnének, ha csak kölcsönbe távozna, mert akkor jövőre ingyen válthatna klubot.

Az viszont tiszta sor, hogy az elnök, Laporta egyetlen egy klubhoz sem fogja elengedni a sztárját, ha nem biztos benne, hogy jövőre kap érte némi készpénzt.