A Barca egyik nagy sztárját viheti a PSG, de nem Messi az

Fotó: Twitter/French Team
not image

Hujber Dávid

2021.június.10 - 12:46

Lehetséges, hogy a PSG mindenképpen fog igazolni sztárjátékost a Barcelonától, de nem Lionel Messi lesz az, akinek továbbra is a levegőben lóg a jövője.

A PSG az elmúlt években egyre inkább tényezővé vált az átigazolási piacon. A rengeteg befektetés szép lassan nemzetközi szinten is meghozhatja a gyümölcsét, mivel a párizsi sztárcsapat tavaly döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, míg idén elődöntősek voltak.

Ezen a nyáron a szokásosnál is aktívabbak lehetnek az átigazolási piacon, és lehetséges, hogy a Barcelonától is igazolhatnak. Ezúttal nem Messiről van szó, bár az argentin még mindig nem kötelezte el magát a jövőre nézve, és egyelőre ajánlatot sem kapott a katalánoktól, akik dolgoznak ezen.

Dembele potenciális célpont lehet az átigazolási szezonban, miután még midig nem hosszabbította meg a jövő nyáron lejáró kontraktusát, és Joan Laportának kezd elfogyni a türelme. Az elnök nem akar kockáztatni, így ha a francia nem hosszabbít záros határidőn belül, akkor eladólistára teszi.

Erre amiatt van szükség, hogy jövőre ne ingyen távozhasson, miután pár éve több mint 100 millió eurót fizettek érte. A legutóbbi hírek szerint ennek az összegnek a feléért is elengednék, de a sérülékenysége miatt lehetséges, hogy még kisebb lenne az átigazolási díj.

A spanyol MARCA arról ír, hogy a PSG nagyon elkezdett érdeklődni iránta, és Párizsban felfigyeltek a feszült helyzetre. Nemrég Wijnaldumot halásztak el a Barcától, akiknél már minden adott volt ahhoz, hogy a holland aláírjon, majd jött a PSG ajánlata, több mint kétszer akkora fizetéssel.

A katalánok azt tervezik, hogy a következő héten tárgyalásokat kezdenek Dembelével, bár a szélső nemrég úgy nyilatkozott, nem sieti el a dolgot az új szerződése kapcsán az Európa-bajnokság közeledtével. A Barca vezetősége szeretné, ha a játékos maradna, de ha ő távozni akar, akkor minél előbb túladnának rajta, hogy az érte kapott pénzből újabb neveket hozhassanak a klubhoz.

A Barcelona azzal is tisztában van, hogy az Európa-bajnokság akár növelheti is a francia válogatott árát, és erre jó esély van, mivel Franciaországot tartják az egyik nagy favoritnak, ami a katalánok kezére játszana.