Már most megválna a Barca a nemrég igazolt sztárjától, nem működik a dolog

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.június.19 - 12:18

A helyzet azonban korántsem olyan egyszerű, de az tisztán látszik, hogy a középpályásnak nincs igazán jövője a Camp Nouban.

Az elmúlt időszakban volt pár olyan igazolása a katalánoknak, amit nem sokan értettek, és Miralem Pjanić az egyik, aki egy kiváló képességekkel rendelkező középpályás, de nemigazán illik bele a képbe, és nem sokat volt a pályán.

2020-ban érkezett meg a Juventushoz, és sok időnek nem kellett eltelnie ahhoz, hogy a távozásáról kezdjenek el pletykálni. Ráadásul már 31 esztendős, nem a jövőt jelenti és a Barca azon dolgozik, hogy helyet találjon neki egy másik csapatnál.

Az AS a cikkében arról jelentett, hogy Pjanićnak mennie kell, de ez a művelet most korántsem olyan egyszerű. Nem a legjobb szezonja van mögötte, ami szintén nem segítette a helyzetét, illetve Ronald Koemannál nincs az első választások között.

A szezon végén már alig játszott, láthatóan elégedetlen a helyzete miatt, és a csapatnak másra van szüksége. Korábban szóba került, hogy a Juventus visszaigazolná, mivel szükségük lenne egy középpályásra, ráadásul Allegri egyik kulcsembere volt a bajnoki címek megszerzésében.

Hatalmas név érkezhet a Premier League-ba a Tottenham kispadjára

Az olaszok örömmel fogadnák vissza, a Barcelona pedig a maga részéről nyilván szívesen engedné el az igazolását, aki egyértelműen a távozók listáját erősíti. Az elmúlt hetekben a két klub egyeztetett is a transzferről, de ez nem olyan egyszerű.

Pjanić 60 millió euróért cserébe került a Barcához, míg Arthur 72 millióért aláírhatott a Juvéhoz. Lehetséges, hogy Pjanić először csak kölcsönben térne vissza, legalábbis a Corriere dello Sport szerint ez is az opciók között szerepel.

Az igazgatóság gondolkodik a lehetőségeken, addig a középpályás a hívásukat várja, mivel tisztában van vele, ha a Camp Nouban marad, akkor a kispadon kell végignéznie a 2021/2022-es szezont. Az utóbbi időben az Interről és a Napoliról is pletykáltak.

Ha Pjanić vissza akar térni a Serie A-ba, akkor a fizetését is csökkenteni kell, mert jelenleg nettó 7 millió eurót keres, és ezt egyik olasz klub sem fogja kifizetni neki.