Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

A Barca edzője szerint itt az idő elengedni Messit, de nélküle ki fog gólt lőni?

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 13. - 10:49

Koeman nem akar különösebben foglalkozni a Messi-üggyel, mivel az argentin világsztár már nem tagja a keretnek és a BL-rivális PSG játékosa.

Furcsán hangozhat, de a Barcelonának meg kell tanulnia Messi nélkül játszani, és most nem hetekről van szó egy sérülés miatt, hanem évekről. Nincs visszaút, a legenda már Párizsban edz és a PSG sikereiért fog küzdeni.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A Barcelonának sokkal gyengébb a kerete, de ahogyan Messi is fogalmazott, nem mindig a legjobb csapat nyeri a Bajnokok Ligáját. A katalánok előnye, hogy egy erősebb bajnokságban készülhetnek a kihívásokra, addig a franciák tele vannak nagyobbnál nagyobb sztárokkal.

Néhány nappal a LaLiga rajtja előtt Koeman az ESPN-nek adott interjújában beszélt arról, hogy eljött az idő elengedni a Messi-ügyet, és felszólította a többi játékost, hogy kapcsoljanak feljebb, mert az argentint valahogy pótolniuk kell.

A Sport a cikkében megjegyezte, hogy Koeman szerint a cél továbbra is az, hogy minden trófeát megnyerjenek, bár a keretük Messivel gyengébbnek ígérkezik, hiába érkeztek újak, ráadásul Aguero a sérülése miatt körülbelül 10 hétig pályára sem léphet.

„Meg kell értenünk, hogy egy játékos esetében mindig eljön ez a pont, amikor valami véget ér. Be kell zárni a könyvet, mert most már az új szezonra kell koncentrálnunk. Új játékosok érkeztek, tovább kell lépnünk, és van is rá időnk.”

„A klub jövőjén dolgozunk, és nagyon fontos, hogy erre koncentráljunk, ne arra, ami az elmúlt napokban történt.” – folytatta a holland szakember, aki elismeri, nehéz dolog Messi elvesztése. „Nehéz volt, mert nem akármilyen játékosról van szó, hanem Leo Messiről, aki megannyi szezon óta a világ legjobb játékosa, és mindannyian csalódottak vagyunk, hogy nem fog velünk játszani.”

„Ugyanakkor gyorsan kell váltanunk, mert nem lehet csalódottan várni a szezon kezdetét, néhány napig valóban nehéz volt a helyzet, Messi sokat jelentett ennek a klubnak. Természetesen nélküle nehezebb lesz a gólszerzés, az elmúlt szezonban 30 gólt gyűjtött.”

Ramos már Messivel viccelődik, a legenda első edzésnapja (videó)

„Tehát a többi játékosnak többet kell hozzátennie, és meg kell tenniük a következő lépést. Ez most már inkább a csapatról szól, mint egyes játékosokról.” – folytatta Koeman, hozzátéve, hogy Fati és Coutinho is újra elérhető, így bízik abban, hogy még mindig egy erős csapatuk van.

„Keményebben fogunk dolgozni, és többet teszünk azért, hogy elérjük azt, amit az emberek elvárnak tőlünk. Mindig az a cél, hogy trófeákat nyerjünk, bajnokok legyünk és jól szerepeljünk a Bajnok Ligájában. Az olyan kluboknak, mint a Barcelona, nincs olyan szezonjuk, hogy ne nyerjenek valamit. Tisztában vagyunk ezzel, és a játékosok megértik, hogy ez most nehezebb lesz.”