A Barcelona legjobb igazolása, akiről csak kevés szó esik

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 28. - 01:43

Bár a futballisták vannak a kirakatban, egy sportcsapatnál a hátsó emberek tevékenysége legalább olyan fontos, mint az, hogy mi történik a mérkőzéseken. 

A Barcelona háza táján jelenleg kevés dolog van rendben, a csapat küszködik, hiába az edzőváltás, Xavi sem tud segíteni, ha a klubnak nincs pénze az igazolásokra, azonban van valami, ami tökéletesen működik: a sportigazgató tevékenysége. 

A Barcelona sportigazgatója a labdarúgásban jelentős tapasztalattal rendelkező jogász, Mateu Alemany, aki vitathatatlanul a katalánok elmúlt éveinek legjobb szerződtetése. 

Alemany a vezető képességeivel, mély meggyőződésével és kérlelhetetlenségével képes irányítani, ennek köszönhető, hogy sikerült szerződtetniük Ferrán Torres-t, és akár arra is van esélyük, hogy leigazoljanak és regisztráljanak olyan játékosokat, mint Azpilicueta, Morata vagy Kessié. 

Nem csoda, hogy Alemany ilyen elszántsággal dolgozik, hiszen ő maga is egy egy futballőrült, aki minden kiskaput kihasznál, hogy hódoljon a szenvedélyének, miközben szerencsés, hiszen a munkája is ez, meccseket és játékosokat nézzen. 

A hozzá közelállók azt állítják, hogy határozott és intelligens, bátor, amely tetszik azoknak, akikkel tárgyal, ugyanis elismerik, hogy itt valóban egy szakemberrel van dolguk – írja a Marca

Coutinho kölcsönbe adása igazán nagy tett, ha Dembélé esetében is megtalálja a megoldást, akkor pedig már kétség kívül kijelenthető, hogy a jelenlegi Barcelona egyik legfontosabb darabja Alemany, aki a lehető legkeményebben dolgozik azon, hogy visszajuttassa a siker útjára a katalánokat.