Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Abszurd záradék került a Barcelona két játékosának szerződésébe

Fotó: EPA/RAUL CARO

Szabó Kata

2022. szeptember 6. - 10:53

Spanyol források szerint csak ideiglenes szerződést kaptak, amit később véglegesre változtatnának.

A spanyol sajtó értesülései szerint Hector Bellerin és Marcos Alonso szerződésében furcsa záradékok kaptak helyet. A Mundo Deportivo beszámolója alapján ugyanis mindkét játékos mindössze egyéves szerződést kapott, ám ennek ellenére a szerződésekbe egy 50 millió eurós kivásárlási ár is rögzítésre került.

Utóbbinak pedig az ésszerűség határain belül gondolkodva semmi értelme nincs, hiszen miért akarna valaki 50 milliót eurót fizetni olyan játékosokért, akik jelenlegi szerződésük alapján néhány hónap múlva ingyen igazolhatóvá válnak?

A lap úgy tudja, a záradék iktatására egy trükk miatt volt szükség, ugyanis így akarta elkerülni a Barcelona, hogy újra felhívják magukra a figyelmet a pénzügyi fair play szabályainak feszegetése miatt, a kivásárlási ár rögzítésével pedig elméleti síkon opciós bevételre is szert tehetnek, aminek a liga vezetősége is örülne.

Erre persze aligha kerül majd sor, sőt, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a két érintett játékos az egy év letelte előtt egy új, végleges szerződést is kap majd a klubtól, ehhez azonban előtte bizonyítaniuk kell majd, hogy tökéletesen illeszkednek Xavi játéktervébe.

Bellerin és Marcos Alonso más területen is különlegesnek számít, ugyanis a vélhetően a mai nap során esedékes bemutatójukra nem a Camp Nou-ban kerül majd sor, ott ugyanis holnap Bajnokok Ligája mérkőzést rendeznek, egy nappal a hasonló rendezvények lebonyolítása előtt pedig már az UEFA kezébe kerül a stadion használatának joga.