Egy videó, ami mutatja, mennyire komolyan veszik a Barcelona-drukkerek az El Clasicót

Oscar Mingueza, az FC Barcelona (b) és Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort
not image

Nagy Noel

2021. október 25. - 17:23

A Real Madrid és az FC Barcelona rangadója minden évben a leginkább várt futballmérkőzés Spanyolországban.

Ez vasárnap sem történt máshogyan, ahol a Real Madrid végül 2-1-es győzelmet tudott aratni a katalánok otthonában, a Camp Nou-ban.

Az elmúlt néhány El Clasicót komolyan beárnyékolta a koronavírus-járvány és az annak megfékezésére hozott korlátozások, amely miatt nem tudtak a szurkolók igazán ünnepelni.

Most azonban a legtöbb járványügyi kötöttséget feloldották Spanyolországban a magas átoltottságnak köszönhetően, így a drukkerek vissza tudtak teljes kapacitásban térni a stadionokba.

Mint az alábbi videón is látható, Barcelonában igazi örömünnep volt az utcákon, szimplán azért, mert újra teljes nézői szám előtt tudták rendezni az ország legfontosabb mérkőzését.

Füst, görögtűz, molinók és megannyi Barca-mezes szurkoló lepte el a katalán főváros utcáit, ami mutatja, hogy mennyire várták már a drukkerek a visszatérést.

A mérkőzést követően viszont már nem örültek annyira, ami egy sajnálatos incidensben is megmutatkozott, ugyanis megrohamozták Ronald Koeman autóját a feldühödött drukkerek.