Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Meghökkentő ajánlat, 40 százalékkal csökkenthetik a Barcelona csapatkapitányainak fizetését

Lionel Messi, a Barcelona játékosa (b) ünnepel csapattársaival, miután büntetõrúgásból gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének elsõ fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkõzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
not image

Nagy Noel

2021. július 30. - 23:38

Egy katalán lap értesülései szerint Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto és Jordi Alba is komoly fizetéscsökkentéssel nézhet szembe.

Egyre nagyobb a kapkodás az FC Barcelona háza táján, mivel még mindig nem tudták regisztrálni négy új igazolásukat és Lionel Messi szerződéshosszabbítását, mert továbbra sem fér bele a fizetési keretük a La Liga által előírt maximumba.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A katalánoknál egyrészt felmerült a magas fizetésű, de kulcsjátékosnak nem nevezhető futballisták (Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembelé) eladása, újabban pedig egy jelentősebb kör fizetéscsökkentés.

Az El Periódico de Catalunya értesüléseire támaszkodva ugyanis az AS arról számolt be, hogy Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto és Jordi Alba egyenként kaptak egy levelet, amelyben egy érdekes ajánlatot tettek nekik.

Ennek értelmében egyetlen év erejéig mind a négy veterán játékosnak 40 százalékkal csökkentenék a fizetését, amelyet a következő szezonokban pótolnának. Ezzel ki tudnák játszani a La Liga szabályait úgy, hogy nem kell eladni senkit.

Nem meglepő módon sem a játékosok, se nem az ügynökeik körében nem aratott elsöprő sikert az ötlet, mivel nem ezt a bérezést fektették le a szerződésekben, mint amilyent most a klub ajánl a 2021/22-es szezonra.

A legtöbbjük ráadásul már 30 évnél idősebb, így feltehetően készen állnának tovább állni egy utolsó nagy karrierlépés keretében. Joan Laporta ennek ellenére magabiztos, hogy sikerül megállapodásra jutni a játékosokkal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.