Spanyol sajtó: ezen a három emberen ment el az El Clasico a Barcelonának

David Alaba, a Real Madrid játékosa (lent) csapattársaival ünnepel, miután gólt szerzett csapatának az FC Barcelona ellen a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort
not image

Nagy Noel

2021. október 25. - 16:21

Nehezen lenyelhető vereséget szenvedett az FC Barcelona a Real Madrid ellen, 2-1-es vereséget szenvedtek ugyanis otthon a blancók ellen.

Az első Clasicót Carlo Ancelotti csapata húzta be, és bár az egygólos különbség nem sok, de a pályán egyértelműen látszódott a két csapat közötti különbség. Ronald Koeman nem készült megfelelő taktikával, mint kiderült, így a blancók örülhettek.

David Alaba szerezte meg a vezetést még a Real Madrid számára, majd Lucas Vázquez vitte be a kegyelemdöfést. A Barcelona az utolsó másodpercekben tudott szépíteni Sergio Agüero góljával, aki megszerezte idei első találatát.

A Fichajes nevű spanyol lap pedig összegyűjtötte, hogy meglátásuk szerint ki volt az a három szereplő, akin elment a Barcelonának a mérkőzésen. A lap nem kímélte a csapat két játékosát, de az edzőt sem.

Az egyik problémás szereplő szerintük Sergino Dest volt, aki finoman szólva sem élete mérkőzését játszotta, bár hozzá kell tenni, hogy nem is azon a poszton játszott, ahol a leginkább komfortosan érzi magát.

Dest számára azért sem volt túl szerencsés a mostani El Clasico, mert konkrétan a lábában volt a vezetés, ami teljesen eltérően alakította volna a mérkőzést. Hatalmas helyzetet hagyott ki Alaba gólja előtt, ezen kívül viszont nem tudta megmutatni magát, még akkor sem, amikor jobb periódusa volt a katalánoknak.

A Fichajes a mezőnyből még Frenkie de Jong gyengélkedését emelte ki, akivel kapcsolatban megjegyezték, hogy már nem először fordul elő, hogy fontos mérkőzésen hagyja otthon a legjobb formáját, ami sokszor segítette a katalánokat.

A holland középpályás nem tudott megfelelő minőségben részt venni a labdajáratásnál és kicsit úgy érződött, hogy elveszett a pályán – írják. Akkor sem látszott jónak a helyzet, amikor tempót kellett váltani és de Jong sem tudta áttörni a nyomást, amit a Madrid helyezett a Barca-középpályára.

A Fichajes ezen felül Ronald Koeman felelősségét emelte ki a vereségben, akivel kapcsolatban kihangsúlyozták, hogy nem tudott egyszerűen olyan taktikai húzást felmutatni, ami meg tudná változtatni a mérkőzés képét.

A lap szerint a holland mester napjai meg vannak számlálva és ez a vereség lehet az, aminek hatására végleg elveszthetik vele kapcsolatban a bizalmat Laportáék. Ennek azonban egy akadálya lehet: megtalálni a megfelelő utódot.