Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Megvannak a Barca csapatkapitányai Messi távozását követően

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 9. - 09:47

Kijelölték azokat a játékosokat, akik az új csapatkapitány távollétében ideiglenesen betölthetik ezt a pozíciót.

Messi hetek óta nem tagja a Barcelona keretének, miután lejárt a szerződése, de mindenben megállapodtak a hosszabbításról. Az előző hét utolsó felében írták volna alá a kontraktust, ám mivel ez nem volt lehetséges a LaLiga pénzügyi szabályzata miatt, bejelentették az elválást.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Messi sírva beszélt a sajtóeseményén, és hangsúlyozta, nem akart távozni, mindent megtett azért, hogy maradhasson. Saját maga ajánlotta fel, hogy lemond a fizetése feléről, de ez is kevés volt, így muszáj lesz költöznie.

A PSG lehet az új klubja, már ennek a hétnek az elején bejelenthetik, bár a hírek szerint a Barca jogi útra terelte az ügyet, így még semmi sem biztos. Az azonban igen, hogy a katalánok Messi nélkül is legyőzték a Juventust az előszezonban, méghozzá nem is akárhogyan.

A Sport beszámolója szerint Busquets lett a kiválasztott, ő veszi át Messi helyét. Pique a másodszámú kapitány, akit Roberto követ, míg a negyedik választás Alba, akinek valószínűleg nem lesz sok alkalma arra, hogy magára húzza a karszalagot.

Alba is remek választás, mert minden szempontból kötődik a Barcához, és ifiként a klubnál nevelkedett 1998 és 2005 között. 2012-ben tért vissza azt követően, hogy egyéb más csapatoknál is játszott a LaLigában.

Ezelőtt a Valencia színeiben játszott, onnan tért haza, és már 32 esztendős, ami miatt a vezetőség már elkezdett gondolkozni a későbbi pótlásán. Voltak olyan hírek is, hogy távozhat, de úgy tűnik, marad, és negyedszámú kapitányként teszi ezt meg.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.