A Barca szemet vetett az Arsenal csatárjára

London, 2021. március 18. Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjének Arsenal - Olimpiakosz visszavágó mérkõzésén a londoni Emirates stadionban 2021. március 18-án. MTI/EPA/Andy Rain

Bense Róbert

2022. január 29. - 06:01

Több csapat is érdeklődött a 32 éves gaboni játékos iránt, de már nagyon közel a transzferidőszak vége.

Tovább erősítene a Barcelona, Traoré várható érkezése után továbbra is a Premier League csapataiból válogatnak a katalánok, ezúttal Pierre-Emerick Aubameyang a célpont.

Az Ágyúsokat 2018 óta erősítő, gólérzékeny támadó ugyanis kegyvesztetté vált Londonban, amihez hozzájárult az is, hogy az utóbbi időszakban megromlott a kapcsolata az Arsenal edzőjével, Mikel Artetával.

Mivel már csak három nap van hátra az átigazolási időszakból, Aubameyang ügyének lezárása könnyedén teljesíthető feladatnak tűnik, azonban nagy kérdés, hogy az anyagi gondokkal küszködő Barcelona mekkora fizetést tud ajánlani a gaboninak – írta a Marca

A Barca vélhetően kölcsönszerződést ajánl fel a játékosnak, elkerülve azt, hogy évekre elkötelezzék magukat egymás mellett a felek. A gránátvörös-kékek óvatossága nem csak a pénzügyi kérdések miatt érthető, a Dembélé körüli huzavona is közrejátszhat benne.

A kölcsönadás Aubameyang számára is megfelelő opció lehet, hiszen az idén 33. életévét betöltő csatár a jövője szempontjából is értékes játékpercekhez juthat.

A játékos mostanában hadilábon áll a szerencsével, hiszen az Afrika-kupán sem tudott a válogatott segítségére lenni, mivel a covid-fertőzés szövődménye szívproblémákat okozott nála.