A Barca helyett Messit és a PSG-t választotta – már megbánta, de nincs visszaút

A holland Georginio Wijnaldum (8) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Hollandia - Csehország mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. június 27-én. Hollandia – Csehország 0-2. MTI/Kovács Tamás
not image

Borbély Fanni

2021. december 7. - 19:04

A PSG tavaly nyáron durván megtépázta a Barcát, nem csupán Messi miatt, hanem mert gyorsabban intézték a leigazolásokat.

Mégpedig olyan gyorsan, hogy Gianluigi Donnarummára, akinek éppen lejárt a szerződése az AC Milannal, egy szempillantás alatt csaptak le, olyan ajánlatot letéve az asztalra, ami visszautasíthatatlannak bizonyult Donnarumma számára. De nem ez volt az egyetlen arculcsapás a Barca számára: Georginio Wijnaldum esete is hasonló volt.

A holland ugyanis nem akart hosszabbítani a Liverpoollal, és bár Koeman ragaszkodott a szerződtetéséhez, Joan Laporta pedig már előrehaladott trágyalásokat folytatott az átigazolás kapcsán, Pochettino csapata végül megjelent a liciten, és egy sokkal magasabb ajánlattal magukhoz csábították a játékost.

S bár maga a játékos is úgy nyilatkozott, hogy a Barca nagyon közel áll hozzá, végül mégis a PSG-t választotta, ami bár anyagilag jó döntésnek bizonyult, végül megbánta, ugyanis egyáltalán nem kapott annyi játékidőt, mint amennyit szeretett volna – írja az El Nacional.

A PSG sajnos ezen igazolások ellenére sem teljesít fényesen, és nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ráadásul a hollandot sem kímélték a kritikákkal Franciaországban, és ő maga sem volt a legjobb formában, amikor mégis a pályára lépett. Wijnaldum szemmel láthatóan nem boldog a PSG-nél és már bánja, hogy visszautasította a Barca ajánlatát.

A holland már felajánlotta szolgálatait a Barcának, azonban Laporta nem rajong az ötletért, sőt, egyenesen árulónak tartja a játékost, és soha nem fogja megbocsátani neki, hogy cserben hagyta a csapatot, ráadásul Koeman menesztése után senki nem erőlteti a szerződtetését, Xavi pedig egyáltalán nem érdeklődik iránta.