A Barca megvalósíthatatlannak tartja Pogba érkezését

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
not image

Borbély Fanni

2021. október 16. - 23:01

A franciát felajánlották a klubnak, de magas ára mától kizárja a játékost, aki szezononként 17 millió eurót keres és 2022. június 30-án jár le a szerződése.

Paul Pogbának jövő nyáron lejár a szerződése a Manchester Uniteddel, és január elsejétől szabadon tárgyalhat a jövőjéről. Az Old Trafford klubja jövedelmező hosszabbítást ajánlott neki, de a játékos ügynöke, Mino Raiola a kontinens legjelentősebb klubjainak, köztük a Barcának ajánlja a franciát, bár a Real Madridnak, a PSG-nek és a Juventusnak is ajánlotta már.

Az ajánlat eljutott a Camp Nou irodájába is, de a Barca a klub gazdasági válsága miatt megvalósíthatatlannak tartja Pogba jövő nyári érkezését. Igaz, hogy a sportszakmai irányítás egy fizikai profilú középpályás után kutatva pásztázza a piacot, de a francia és ügynöke által keresett összegeket soha nem tudná elérni, figyelembe véve, hogy Pogba 17 millió eurót kap szezononként a Manchester Unitednél, Raiola pedig mindig is arról volt híres, hogy jelentős jutalékokat és átigazolási bónuszokat kér.

A Barcánál, ahogy azt az elmúlt hetekben mind a gazdasági alelnök, Eduard Romeu, mind a klub vezérigazgatója, Ferran Reverter kifejtette, azon dolgoznak, hogy tovább csökkentsék a bérköltséget, és Pogba fizetése jelentősen növelné azt. A francia érkezése teljesen kizárt, és a klubnál úgy vélik, hogy Raiola olyan árverést kezdeményezett, amelyen a Barca nem vehet részt.

A sport.es értesülései szerint a katalán klubnál úgy vélik, hogy a játékos és ügynöke nyomást gyakorol a Manchester Unitedre azzal, hogy más kluboknak is felajánlja a lehetőséget, és hogy végül az Old Trafforddal hosszabbít szerződést, amely hajlandó megemelni a játékos fizetését, és évi 20 millió körül fizetni neki, amivel a francia a Premier League egyik legjobban fizetett játékosa lenne.