Barátnője mentette meg az angol focista életét

Fotó: Illusztráció | Twenty20

Bense Róbert

2022. június 21. - 22:22

Megpróbáltatásairól mesélt a 29 éves Adam Dodd.

Sokkoló történetről számolt be az angol hetedosztályban szereplő FC United of Manchester hátvédje, akinek néhány héttel ezelőtt otthonában megállt a szíve, barátnője gyors reakciója nélkül pedig valószínűleg már nem élne.

Adam Dodd kálváriája június 3-án kezdődött, elmondása szerint már mindketten aludtak, amikor barátnője arra lett figyelmes, hogy a férfi hevesen zihálni kezdett és nem reagált a külvilágra – írta meg a Marca.

Megállt a szívem. Szerencsére a barátnőm meghallotta a zihálásomat, tárcsázta a segélyhívót, és szívmasszázst alkalmazott, míg a mentők 16 perccel később meg nem érkeztek” – mondta Dodd, akinek azóta már beültették az automata defibrillátorát.

Ha ő nincs, már nem élnék, vagy agyhalott lennék. A kórházon kívüli szívmegállás túlélési esélye mindössze három százalék” – tette hozzá a focista, aki azt is kiemelte, mennyire fontos az újraélesztés folyamatának elsajátítása.

Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy életben vagyok, és szeretném felhívni a figyelmet az újraélesztési képzés fontosságára, valamint arra is, hogy az emberek tudjanak a nyilvános defibrillátorokról és azok használatáról, mert életmentő lehet.