Dollár
395,18 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
473,64 Ft
Bitcoin
16,831 $

Már Obamának is kezd elege lenni az amerikai identitáspolitikából

Fotó: Barack Obama volt amerikai elnök John Lewis georgiai demokrata párti képviselő és emberjogi aktivista búcsúztatásán beszél az atlantai Ebenezer baptista templomban 2020. július 30-án. MTI/EPA/AJC pool/Alyssa Pointer
not image

Koós Alexandra

2022. október 17. - 16:15

Elmondása szerint a demokraták, köztük ő maga is, néha úgy látják, hogy az üzenetük „politikai zagyvaságokba” torkollik.

Barack Obama, az Egyesült Államok egykori elnöke a „Pod Save America” podcast pénteki interjújában arról nyilatkozott, miszerint a demokraták eltávolodtak az egyenlőség üzenetétől, holott „képesnek kellene lenniük arra, hogy mindenkivel a közös érdekeikről beszéljenek”.

Soron kívül Navracsics reagált az EU-s pénzek érkezésére: 2023-ban megkaphatjuk a 100 százalékot

„Szerintem néha ott kerülünk bajba, amikor azt próbáljuk sugallni, hogy egyes csoportok – mivel történelmileg több áldozatot szenvedtek el – valahogy más státuszban vannak, mint a többiek, és szidjuk azokat az embereket, akik nem a megfelelő kifejezést használják” – mondta.

Véleménye szerint az is gondot okoz, hogy olykor azt éreztetjük, az identitáspolitika lesz az az „alapvető prizma”, amelyen keresztül a különböző politikai kérdéseket nézzük – derül ki a New York Post beszámolójából.

Majd a volt elnök hozzátette, hogy a demokraták, köztük ő maga is, néha úgy látják, hogy az üzenetük „politikai zagyvaságokba” torkollik, ám ami vélhetően mindenki számára működik, az az „egyenlő bánásmód és igazságosság gondolata”.

„Ez egy olyan érv, amely összeegyeztethető a szociális kérdésekben való haladással, valamint a gazdasági érdekekkel” – emelte ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.