Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

A Baptista Szeretetszolgálat 60 generátort küldött Ukrajnába

TÉMÁK:
#adomány #Ukrajna
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A segélyszervezet ezzel segíti az ukrán lakosságot a szűnni nem akaró orosz támadások nyomán megrongálódott energetikai infrastruktúra miatti áramszünetek leküzdéséhez.

Hatvan közösségi ellátást biztosító generátort és nyolc invertert indított útnak kedden Kárpátaljára és Kijevbe a Baptista Szeretetszolgálat a Hungary Helps programmal való együttműködésben – közölte a segélyszervezet az MTI-vel, azt is jelezve, hogy a következő hetekben további tizenöt nagyteljesítményű intézményi generátort is küldenek a térségbe.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A közleményben idézték Azbej Tristant, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkárát, aki szerint a közelmúltban arról tájékoztatták az ukrajnai partnerek, hogy egyre súlyosbodik az a válság, amit az energetikai infrastruktúra lerombolása okoz.

“Ezért nagyon fontos az a segítség, amit útnak indítunk. A generátorok közül tíz Kárpátaljára, ötven pedig Kijevnek abba a külvárosába kerül, amit súlyosan érintett a háború. Ez az adomány amellett, hogy a szó szoros értelmében életmentő is lehet, a magyar emberek szolidaritását fejezi ki”

– fogalmazott az államtitkár a kommüniké szerint.

Az írásos összegzésben kitértek arra is, hogy Tiszabecsen a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tíz hónapja folyamatosan várják az Ukrajnából menekülőket. Csak ott több mint 30 ezer menekültet fogadtak, étkeztettek, láttak el a legszükségesebbekkel. Munkatársaik március óta – a Karitatív Tanács másik öt segélyszervezetével közösen – Budapesten, a BOK csarnokban kialakított humanitárius tranzitponton is a nap 24 órájában várják a segítséget kérőket.

A Baptista Szeretetszolgálat több száz menekült számára több helyszínen szállást, étkezést és higiéniai ellátást biztosít, segíti a munkához jutást, az egyedül érkező középiskolai diákok számára kollégiumi elhelyezést nyújt, gyermekeket táboroztat – írták.

(MTI)