Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Beomlott egy bánya Szerbiában, legalább nyolcan vesztették életüket

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A nyolc halálos áldozat mellett húsz sérültről is tudni. 

A RIA Novosztyi jelentette, hogy nyolc bányász meghalt, valamint húszan megsérültek, amikor beomlott egy szénbánya Szerbiában. 

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

A média jelentései szerint a robbanás reggel 5 órakor történt, a bánya egyes részei beomlottak, néhány bányász pedig csapdába esett. 

A szerb állami televízió (RTS) idézte az alekszináci orvosi központ vezetőjét, aki megerősítette a haláleseteket és a sérülteket, és hozzátette, hogy a sérült bányászokat a környék más egészségügyi intézményeibe is szállítják. 

A Vecernje Novosti belgrádi napilap szerint legalább 20 bányász rekedt a robbanás következtében, és hozzátették, hogy jelenleg is folynak a mentésükre irányuló erőfeszítések.

A Vecernje Novosztyi szerb lap szerint a bányászok még mindig a bányában vannak, mintegy 50 embert már a felszínre hoztak. Az összeomlás oka feltehetően metánrobbanás volt.

A Soko szénbánya Soko Banja fürdőváros közelében található. Nem ez volt az első súlyos baleset a bányában: 1998-ban 29 bányász halt meg egy gázrobbanás következtében – írja az N1