Dollár
395,11 Ft
Euró
408,84 Ft
Font
475,60 Ft
Bitcoin
16,207 $

Bangladesi kompkatasztrófa: 66 főre emelkedett a halálos áldozatok száma

Fotó: MTI/EPA/Made Nagi
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 28. - 21:27

A hindu zarándokokkal zsúfolt komp vasárnap borult fel, s bár akkor még csak 23 halálos áldozatról számoltak be, a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 66 ember életét követelte a katasztrofális baleset.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, legkevesebb 23 ember életét vesztette, s több tucatnyian eltűntek, miután szeptember 25-én elsüllyedt egy utasokkal teli hajó, a legutóbbi bangladesi vízi tragédia során: a legfrissebb adatok szerint azonban a halálos áldozatok száma 66 főre emelkedett.

A bangladesi hatóságok közlése szerint a katasztrófa a komp túlzsúfoltsága miatt következhetett be, ugyanis olyan sokan voltak a kompon, hogy az végül elsüllyedt, 66 ember halálát okozva, ám a hatóságok beszámolója szerint sok utast még két nappal a katasztrófa után sem találtak meg.

Dipankar Roy, az északi Panchagarh körzet egyik magas rangú kormánytisztviselője elárulta, legalább 15 embert keresnek jelenleg is, akiknek egyelőre nyomukat sem találják vasárnap óta.

A katasztrófát követően felállítottak egy öttagú vizsgálóbizottságot, mely már most arra a megállapításra jutott, hogy a komp befogadóképességének közel háromszorosát szállította, mely bőven túlmutat a komp kapacitásán.

Roy megosztotta, a búvárok folyamatosan kutatnak a további holttestek után, mivel még mindig legalább 15 embert keresnek. A hindu hívőkkel teli komp egy népszerű templomba tartott, ám a Kratoya folyóban felborult, miközben a partról tehetetlenül nézték végig az emberek, ahogy a vízi jármű elsüllyed.

A rendőrség közlése szerint néhány utasnak sikerült kiúsznia a partra, vagy mások kimentették őket, a legfrissebb információk szerint pedig nem is 70-en, hanem legalább 80-an lehettek a kompon a tragédia idején. Boda rendőrfőnöke, Sujay Kumar Roy megosztotta, a mentőalakulatokon, a tűzoltókon és a haditengerészet búvárain túl még a helyiek is hosszú kilométeres szakaszok átkutatásában segédkeztek, mindeddig eredménytelenül.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.